
Μέχρι σήμερα, η αναδιάρθρωση δεν έχει γίνει, για να μην πληγεί το ευρώ και να μπορέσουν οι άλλες χώρες να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους χωρίς να επηρεαστούν από την Ελλάδα, εξηγεί. Όταν αυτό συμβεί, η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους η οποία έχει μετατεθεί χρονικά για την ώρα.
Σε ερώτηση για το εάν η άποψη του για την Ελλάδα παραμένει το ίδιο αρνητική με λίγους μήνες νωρίτερα, σχολιάζει πως τα μέτρα επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση και το ΑΕΠ και ακόμη αν η χώρα λάβει όλα τα μέτρα, το καλύτερο σενάριο υποστηρίζει σταθεροποίηση του χρέους στο 148% του ΑΕΠ, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μη βιώσιμο και που χρίζει αναδιάρθρωσης.
Κάνει λόγο για μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση "εκτός δικαστηρίου" ανταλλάσσοντας το παλιό χρέος με νέο. Έτσι τονίζει, μπορεί να επιτευχθεί "κούρεμα" με την επιμήκυνση της αποπληρωμής. Το ίδιο, προσθέτει, θα συμβεί και με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Επίσης, σχολιάζει ως "μη ρεαλιστικές" τις δηλώσεις για επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός 18μήνου.
Όσον αφορά στο σενάριο εξόδου από την Ευρωζώνη, αναφέρει ότι είναι λίγο παγίδα καθώς κάτι τέτοιο θα έβγαζε την χώρα από την Ευρωπαική Ένωση. Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα κριθεί να εξετάσει αυτήν την εναλλακτική, στα επόμενα πέντε χρόνια, εάν η ανταγωνιστικότητα της χώρας δεν έχει βελτιωθεί.
enet.gr