Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Φοβερά επεισόδια στο Μπέρμιγχαμ

Απίστευτης έκτασης επεισόδια διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στο "Σ.Αντριους" λίγο μετά τη λήξη του αγώνα Μπέρμιγχαμ-Αστον Βίλα. Περίπου 1500 φίλοι των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν μπροστά στους περίπου 4,000 φίλους της Βίλα, οι οποίοι ξεκίνησαν να εκτοξεύουν καπνογόνα και καθίσματα...Όλα αυτά μόλις 20 ώρες πριν την απόφαση της FIFA για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018...
Σκηνές βίας που γυρνούν το αγγλικό ποδόσφαιρο σε παλαιότερες δεκαετίες εκτυλίχθησαν μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι Μπέρμιγχαμ - Αστον Βίλα για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ. Οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και αντάλλαξαν καπνογόνα και καρέκλες με αυτούς της Αστον Βίλα.
Περισσότεροι από 1500 οπαδοί της Μπέρμιγχαμ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του "Σεντ Αντριους" μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας τους στο τοπικό ντέρμπι με την Αστον Βίλα και κατευθύνθηκαν προς την αντίπαλη εξέδρα.Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, ωστόσο οι οπαδοί των δύο ομάδων πρόλαβαν να ανταλλάξουν καπνογόνα και καρέκλες. 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και δυο αστυνομικοί ενώ μέχρι αργά το βράδυ σημειώθηκαν και πέντε συλλήψεις.
Ο βρετανικός Τύπος σήμερα εκφράζει την ανησυχία του για τα επεισόδια, αφού σε λίγες ώρες θα παρθεί η απόφαση των μελών της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και ελπίζει βέβαια να μην επηρεαστούν από τα όσα έγιναν χθες στο Μπέρμιγχαμ.